Rundvisning


Kom tættere på vores fælles historie gennem rundvisninger og QR-koder i Mindelunden i Ryvangen.

Offentlige rundvisninger

Gæster i Mindelunden tilbydes at komme med på offentlige rundvisninger lørdage og søndage kl. 13. 


På den offentlige rundvisning kan man høre mere om stedets historie, hvor blandt andre flere kendte modstandsfolk er blevet henrettet og begravet. Derudover er der mulighed for at blive klogere på nogle af de skæbner, som var med til at præge den danske modstandskamp under Anden verdenskrig. Det er muligt at stille spørgsmål undervejs på rundvisningen.  


Rundvisningen stater ved vagtstuen ved hovedindgangen i Mindelunden, og gennemføres for de der dukker op, så det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Rundvisningen varer ca. 1-1½, og alle er velkomne.


Rundvisninger for grupper

For interesserede, foreninger og skoleklasser er der mulighed for at bestille en privat rundvisning i Mindelunden. Her kan man ligeledes høre mere om stedets historie og stille spørgsmål undervejs. Rundvisningen tager 1-1½ time.


Vi anbefaler en gruppestørrelse på ca. 10-12 personer, og helst ikke mere end ca. 40, da rundvisningen foregår udendørs. Det er en fordel med et vist forhåndskendskab til anden verdenskrig og besættelsen af Danmark generelt for at få det fulde udbytte af rundvisningen.


Der er gruppe rundvisninger i følgende tidsrum:

Februar - oktober:           Mandage og fredage fra kl. 12:00 til lukketid

                                           Tirsdag, onsdag, torsdag fra kl. 10:00 til lukketid

                                           (hverdage i juli 12:00 – 18:00)

November – januar:        Tirsdag, onsdag, torsdag kl. 12:00 – 15:00


Herudover er du velkommen til at forespørge om mulighed for rundvisninger i weekenderne.


Rundvisning er gratis og kan aftales med Mindelundesassistenterne på 2280 0467 eller  pr. mail på

vagtmindelunden@gmail.com. Bemærk i den forbindelse vores skiftende åbningstider.


Hent undervisningsmateriale til skoleklasser her.


QR-koder

Der er opsat QR-koder i Mindelunden, så du ved hjælp af din mobiltelefon eller tablet kan lære mere om Mindelundens historie mens du bevæger dig rundt. Brug af QR-koderne kræver adgang til internettet. QR-kodernes placering fremgår af kortet i folderen der findes ved indgangen.

Vi søger testklasser 
Vil du og din klasse være med til at teste vores nye gratis undervisningsforløb om modstandskampen? Frem til august 2020 tester vi et nyt undervisningsforløb målrettet udskolingen. Undervisningsforløbet giver, med udgangspunkt i Mindelundens autentiske rammer, eleverne et indblik i hvad det ville sige, at være medlem af modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig. 


Forløbet varer 2 timer og er opdelt i to sektioner; i første sektion bliver eleverne aktivt inddraget i rundturen gennem Mindelunden. I anden sektion skal eleverne, individuelt, arbejde med en øvelse der giver dem et personligt indblik i en af de mange skæbner som mindes i Mindelunden. 


Forløbet er under udvikling, derfor er vi meget interesseret i at få jeres feedback. Da undervisningen foregår udendørs, anbefales det, at eleverne klæder sig på efter årstiden.


Forløbet skal bookes på telefon: 2280 0467 inden for kontorets åbningstider.