Rundvisning

Kom tættere på vores fælles historie gennem rundvisninger i Mindelunden.

 

Offentlige rundvisninger

Gæster i Mindelunden tilbydes at komme med på gratis offentlige rundvisninger lørdage og søndage kl. 13. 

 

På rundvisningen kan man høre mere om stedets historie, hvor blandt andre flere kendte modstandsfolk er blevet henrettet og begravet. Derudover er der mulighed for at blive klogere på nogle af de skæbner, som var med til at præge den danske modstandskamp under 2. Verdenskrig. Det er muligt at stille spørgsmål undervejs på rundvisningen.  

 

Rundvisningen stater ved vagtstuen ved hovedindgangen i Mindelunden, og gennemføres for de der dukker op, så det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Rundvisningen varer ca. 1-1½, og alle er velkomne.


 

Rundvisninger for grupper

For interesserede, foreninger og skoleklasser er der mulighed for at bestille en privat rundvisning i Mindelunden. Her kan man ligeledes høre mere om stedets historie og stille spørgsmål undervejs. Rundvisningen tager 1-1½ time.

 

Vi anbefaler en gruppestørrelse på ca. 10-12 personer, og helst ikke mere end ca. 40, da rundvisningen foregår udendørs. Det er en fordel med et vist forhåndskendskab til anden verdenskrig og besættelsen af Danmark generelt for at få det fulde udbytte af rundvisningen.

 

Der er gruppe rundvisninger i følgende tidsrum:

November – januar: Tirsdag, onsdag, torsdag kl. 12:00 – 15:00

 

Februar & oktober:  Mandage og fredage fra kl. 12:00 - 16:00

                                    Tirsdag, onsdag, torsdag fra kl. 10:00- 16:00

                                           

April, maj, juni & august: Mandage og fredage fra kl. 12:00 - 17:00

                                            Tirsdag, onsdag & torsdag 10:00 - 17:00

Juli: Hverdage 12:00 - 17:00 
 

Herudover er du velkommen til at forespørge om mulighed for rundvisninger i weekenderne.


 

Rundvisning er gratis og kan aftales med Mindelundesassistenterne på 2280 0467 eller  pr. mail på vagtmindelunden@gmail.com. Bemærk i den forbindelse vores skiftende åbningstider.

 

Mindelunden søger testklasser til nyt undervisningsforløb om modstandsbevægelsen
Tag din klasse med ud i Mindelunden, og få et indblik i, hvad det ville sige at være medlem af modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig. For at forstå de forudsætninger modstandsfolkene havde, går vi igennem forløbet i dybden med udvalgte aspekter af besættelsen samt giver eleverne et indblik i bestemte modstandsfolks virke og skæbner. Eleverne bliver gennem forløbet selv inddraget i undervisningen. og skal derfor diskutere og reflektere over emnet i Mindelundens autentiske rammer.

 

Forløbet er opdelt i to sektioner, hvor eleverne i første sektion aktivt bliver inddraget i rundturen gennem Mindelunden via dialogbaseret undervisning og øvelser. I anden sektion af forløbet skal eleverne løse en opgave, som giver dem et personligt indblik i de mange skæbner som mindes i Mindelunden. 

Hele forløbet er gratis og varer omkring 2 timer. Det foregår udendørs så vi anbefaler at eleverne klæder sig på efter årstiden. Forløbet skal bookes på forhånd på telefon 2280 0467 eller pr. mail på vagtmindelunden@gmail.com.